Het verhaal van de boer

Het verhaal van de boer

Op deze pagina

HET VERHAAL VAN DE BOER

Er was eens een Nederlandse boer wiens koe wegliep. Die avond kwamen al zijn buren langs om hun medelijden te tonen. Ze zeiden: “Het spijt ons te horen dat je koe is weggelopen, dit is erg ongelukkig. De boer zei:” Misschien. ”

De volgende dag kwam de koe terug met zeven andere wilde grazers. Die avond kwam iedereen weer langs en zei:” Oh, wat fijn! Wat een geweldige ommekeer van gebeurtenis. Je hebt nu acht koeien! De boer zei opnieuw:” Misschien. ”

De volgende dag probeerde zijn zoon een van de wilde koeien te melken en tijdens het melken werd hij hard door een koe getrapt en brak hierbij zijn been. De buren kwamen langs en zeiden tegen de boer: “Oh hemel, wat zielig nou voor uw zoon” en de boer antwoordde: “Misschien.”

De volgende dag kwamen er mensen van defensie langs om dienstplichtigen te rekruteren. Het leger keurde zijn zoon af omdat hij een gebroken been had. Weer kwamen alle buren langs en zeiden: “Is dat niet geweldig!” De boer antwoorde met…. “Misschien.”

Moraal van het verhaal

Het hele proces van de natuur is een geïntegreerd proces van immense complexiteit. Het is echt onmogelijk om te zeggen of iets dat in dit proces gebeurt, goed of slecht is omdat je nooit weet wat het gevolg is van het ongeluk of het geluk dat je overkomt.

Zit daarom niet teveel in over de dingen die buiten je invloedssfeer liggen en focus je meer op de dingen die je wel kunt beïnvloeden.

Join de community!

Krijg maandelijks nieuwe recepten, uitleg en verhalen van Vitality Control in je mailbox.

  • Wij spammen niet, beloofd!

Over de auteur

Dit bericht delen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer in deze categorie

5 Tips over Zout
Duidelijk

5 Tips over Zout

We hebben veel vragen ontvangen over voeding en beantwoorden ze vanaf nu in de vorm van een blog. We geven daarom vandaag tips over zout en beantwoorden vragen als: Welke soorten zout zijn er? Hoeveel gram zout mag ik per dag? Hoe kan ik minder zout eten?

Thaise Gele Curry
Recepten

Thaise Gele Curry

Vandaag een pittig en smaakvolle gele curry op het menu.